helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht

Nieuws:

Guy Putman geeft de fakkel door aan Geert Couton

30/09/2019

Guy Putman, voormalig General Manager bij Barco Avionics, kwam aan boord bij CAT-Solutions met de bedoeling om er maar een jaar te blijven, de branding op punt te zetten en over te gaan naar zijn  volgend project. Zo’n 3 jaar later is hij nog steeds General Manager, maar nu stapt hij definitief op. In 1 jaar tijd verdubbelden ze nagenoeg hun team. Die snelle groei kwam er mede dankzij de fundamenten die Guy gelegd heeft.

Op aangeven van Erik Demets,  bedenker van het concept “ProfitPlus Business Software”, bracht Filip De Graeve, oprichter van CAT Solutions BVBA, samen met zijn Belgische vennoot en oud-schoolvriend Chung Hei Wong, Guy binnen, om zijn startup verder uit te bouwen.

Guy: “Ik kwam bij CAT-Solutions terecht in deze startup, die toen al veel potentieel had, maar waar er nog veel ontbrak of voor verbetering vatbaar was. Het product ProfitPlus Business Software was toen al uniek. Twee prioritaire organisatorische taken waren het team verder uitbouwen en de relatie met de klanten en de markt professionaliseren. In plaats van top-down werkte ik bottom-up en zeer pragmatisch. Om de vragen van o.m. onze bestaande klanten te kunnen beantwoorden  hebben we extra mensen aangeworven. We vonden mensen die qua skills en attitude matchten met de rest van ons team en met de contacten in onze doelgroepen.”

Flexibele kmo-mentaliteit

De kmo-mentaliteit leeft bij CAT-Solutions. “In de kmo-wereld zijn het meestal de eigenaars die zelf beslissen of ze al dan niet voor een product kiezen. Vandaar dat we mensen met ervaring en maturiteit aanwierven. Geen pure IT’ers, maar wel mensen die het gewoon zijn om met “kmo’ers” te praten over hun business.” 

Geert Couton neemt het van Guy over. Geert heeft ervaring in de verkoop en in de financiële wereld, en kent ook het commerciële, het familiale en ook de problematieken van een kmo. Mede door deze ervaring zal hij de groei van CAT-Solutions verder leiden. “Een bedrijf in groei heeft onontkomelijk financiële partners nodig. Het is dus handig om iemand “in house” te hebben die weet hoe je met die mensen moet communiceren. Mijn periode als accountmanager voor enkele van onze klanten, heeft me het nodige inzicht en kennis gegeven van zowel het eigen bedrijf als van het product. Dit was vitaal om de groei verder te  kunnen sturen. Guy heeft vanuit zijn technische en management achtergrond de basis gelegd waar we vandaag op moeten verder bouwen.”

KMO van het Jaar

Nu we meedingen naar prijs van kmo van het Jaar, staat onze toekomstvisie meer dan ooit voorop. Het doel voor de toekomst is om het managementteam verder te professionaliseren en responsabiliseren. Het management achten ze verantwoordelijk om de flexibiliteit te handhaven op vlak van de business software en klantenrelaties. “We zijn er ons van bewust dat er ons op professioneel vlak enkele interessante maar uitdagende jaren te wachten staan.  We gaan als ERP-speler moeten opboksen tegen de andere, goedkopere online spelers, voornamelijk door uit te blinken in kwaliteit, snelle persoonlijke service en oplossingen op maat van de klant. Naast ProfitPlus Business Software kan CAT-Solutions software maatwerkoplossingen aanbieden, voornamelijk voor dienstenverleners. Die knowhow en flexibiliteit willen we aanhouden en uitbouwen, om zo deze doelgroep te kunnen ondersteunen in hun markt. We blijven vanzelfsprekend ook ProfitPlus Business Software verder aanpassen en aanbieden door middel van regelmatige updates, om de continuïteit van ons pakket, één van onze grote troeven, te garanderen.”

Filip De Graeve: “We evolueren ook van een reactieve attitude naar een proactieve. We gaan verder  voorlopen op de trends, en door middel van systematische updates, ook onze klanten daarvan laten genieten.  Hierdoor blijft ook de continuïteit van het systeem gegarandeerd, een aspect waarmee we ons sterk differentiëren van andere aanbieders op de markt. Geert begrijpt dat als geen ander, vandaar dat hij absoluut een waardige opvolger is voor Guy.”

Vanaf oktober ligt het General Management volledig in handen van Geert Couton. Op het gebied van HR, Marketing, Office Management en Operational Finance wordt hij geruggensteund door Sarah Van Dam. Zaakvoerder Filip De Graeve is als Product Owner ook verantwoordelijk voor de verdere groei van het product ProfitPlus Business Software.


Terug naar het overzicht

Vraag een demo