helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht
  15/10/2018

Implementatie ProfitPlus Business Software

Onze klant

C-MEC is een belangrijke toeleverancier voor alle metalen componenten en assemblages, oppervlaktebehandeling en allerhande draai- en freeswerk voor verschillende grote bedrijven in binnen- en buitenland. Zij waren op zoek naar een partner die hen kon begeleiden en adviseren betreffende de optimalisatie en upgrade van hun ERP-systeem in hun verschillende vestigingen.

Noden van de klant

Er was onder andere nood aan een efficiënt en eenvoudig opvolgingssysteem van de productievloer alsook aan een integratie van een EDI-connectie met diverse partners.

Belangrijk in het verhaal was dat het geen kopie zou worden van het bestaande ERP-systeem dat end-of-life was maar een gelegenheid om de processen op de mogelijkheden van het ERP-systeem af te stemmen, met respect voor de expertise die binnen C-MEC reeds aanwezig was.

Implementatie en opstartfase

Voorafgaand aan de opstart ging een intensieve voorbereidingsfase en grondige analyse vooraf, zowel bij C-MEC zelf als bij CAT-Solutions. Alle bedrijfsprocessen werden gefinetuned. Tevens werden er diverse doelstellingen en milestones vooropgezet om de integratie tot op de productievloer zoveel mogelijk te optimaliseren en een betere integratie met de zusterbedrijven te voorzien.

Vorig jaar in december werd het boekhoudkundige gedeelte van de ProfitPlus Business Software alsook de factoring opgestart en deze week startte de volgende fase op: verkoop orders ingeven, productie starten en opvolgen (inclusief barcodescanning), afgewerkte producten leveren en factureren, aankooporders ingeven, leveringen ingeven,…

Er werd door onze klant gekozen om deze week de vestiging in Puurs op te starten als try-out, als voorbereiding voor de opstart van de (grotere) vestiging in Kortrijk (die gepland staat in januari '19). Onze ERP Specialist was, samen met key-users uit Kortrijk en de IT manager van C-MEC, tijdens deze opstartfase on site aanwezig om de opstart te begeleiden.

Resultaat

Dankzij deze nauwe samenwerking en dagelijkse statusmeetings is de opstart van dit project zeer vlot verlopen waardoor de productie steeds is kunnen blijven draaien.

Dagelijks wordt meer en meer nieuwe functionaliteit van de ProfitPlus Business Software in gebruik genomen. Met de opstart is een eerste belangrijke stap gezet in een efficiëntere bedrijfswerking.


Terug naar het overzicht