helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht
  22/10/2019

Investeringaftrek

Een onderneming, die bij de oprichting of uitbreiding van haar activiteiten een investering uitvoert, kan onder bepaalde voorwaarden een investeringsaftrek verkrijgen. Dit is een fiscaal voordeel waarbij men een bepaald percentage van de aanschaffings- of beleggingswaarde van de investeringen uitgevoerd tijdens het belastbaar tijdperk, mag aftrekken van de belastbare winst. Het percentage past men éénmalig toe op de aanschaffings- of beleggingswaarde van de goederen. 

Aanmoediging nieuwe investering

Om nieuwe investeringen aan te moedigen werd de eenmalige investeringsaftrek van 8% verhoogd tot 20% voor nieuwe investeringen uitgevoerd vanaf 1 januari 2018 tot 31 december 2019.  Vanaf 2020 daalt het percentage van 20% naar 13,5%. Met andere woorden: als er dit kalenderjaar nog een investering zou worden aangevangen en gefactureerd kan je nog gebruik maken van het het oude (en hogere) percentage.

Wat komt in aanmerking?

Ook digitale investeringen komen in aanmerking, zoals bvb een webshop voor e-commerce. 
Maar ook digitale vaste activa die dienen voor de integratie en de exploitatie van digitale betalings- en factureringssystemen en de systemen die dienen voor de beveiliging van informatie- en communicatietechnologie. 

 

Kom er alles over te weten op de Vlaio website

 

Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij adviseren je graag over welke investering intereessant zou kunnen zijn voor je business. Neem vrijblijvend contact op met je Account Manager om de mogelijkheden te bespreken.  Voor de technische uitleg mbt investeringsaftrek kan je steeds bij jouw boekhouder terecht. 

 

 


Terug naar het overzicht

Vraag een demo