helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht

Productiebedrijven en industriële toeleveranciers

Orderbeheer

Met ProfitPlus Business Software houdt u eenvoudig bij welke items en orders reeds in productie zitten, welke (deels) afgewerkt of al verkocht zijn. U kunt dankzij MRP berekening die multi level werkt op tijd grondstoffen en materialen bijbestellen, zodat u nooit vertraging oploopt tijdens het productieproces. ProfitPlus Business Software werkt over verschillende niveaus heen, waardoor u steeds over alle afdelingen en productiefases heen een perfect overzicht hebt.

Grondstoffenbeheer

Het systeem werkt met verschillende eenheden (m², kg, mm, lengte 6 m …), waardoor u geen rekenmachine meer hoeft te gebruiken. 

Werkvoorbereiding

Bovendien maakt u gebruik van een uitgewerkt kostprijsberekeningsysteem dat rekening kan houden met staffels, volume, insteltijden, onderaannemers ...

Productieplanning 

Vooruitgang in het atelier wordt realtime geregistreerd. Dit maakt het ook mogelijk om de realisatietijden op de voet op te volgen en te vergelijken met forecast-tijden. Dankzij formules voor verbruik en tijdsberekening kunt u inschatten hoelang een bepaald productieproces zal duren. Ook nacalculatie is dus perfect mogelijk waarbij u inzicht kan krijgen op uitval.

Opdrachten worden gecommuniceerd via een computer in plaats van via een productiechef. De volgorde van opdrachten kan door de computer bepaald worden. Zo’n automatische planning wordt om de paar minuten herberekend, zonder dat er een planner aan te pas komt. Dit zorgt voor tijdsbesparing op het vlak van planning, communicatie en opvolging. 

Capaciteitscontrole

Bij nieuwe bestellingen kunt u met 1 druk op de knop controleren of er capaciteit genoeg is om deze uit te voeren binnen de gevraagde periode. Is er voorraad genoeg? Is het atelier druk bezet? Waar zit de bottleneck? Wat kunt u realistisch gezien beloven aan de klant?

Koppelingen

Om tekeningen en etiketten automatisch te laten afdrukken, kunt u een koppeling maken met een tekenpakket. Lees stuklijsten in (BOM) en genereer semi-automatisch de BOL. Ook CAD/CAM bestanden kunnen eenvoudig gelinkt worden  met de business software. 

Vooruitzichten

U krijgt een realtime projectie van reservaties en provisies en weet zo wanneer er moet ingegrepen worden om te kunnen voldoen aan de wensen van leverdata van klanten, waar leveranciers van grondstoffen te laat zijn of waar de verwachte interne productiedatum niet gehaald zal worden. 

Rendementsoverzichten 

Rendementsoverzichten en nacalculatie kunt u bekijken vanuit verschillende perspectieven: per order van een klant, van een soort artikel, van een periode, van een productieafdeling of van het ganse bedrijf.

Deze referenties wierpen wij al een reddingsboei toe

Vraag een demo