helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht

C-MEC kiest voor allesomvattende business software van ProfitPlus

Hun huidige systeem zorgde voor menig frustratie. Het was ten eerste een oud systeem, zonder structureel onderhoudsplan. Er werden ook geen updates uitgevoerd, tenzij tegen een torenhoge kostprijs. Gevolg? Een zeer traag systeem, dat meer dan eens uit het niets uitviel. Daardoor liepen ze bij C-MEC een enorme technologische achterstand op. Aan de noden van gebruikers, klanten en leveranciers werd al lang niet meer beantwoord.

Out with the old, in with the new

“Voor we beslisten om met CAT Solutions samen te werken, zijn ze eerst bij ons langsgekomen. In een eerste vergadering hebben we zo’n 4 uur overlegd. Ze vroegen ons naar ons huidige systeem, op welke vlakken het tekortdeed en waar we net tevreden over waren. Zo achterhaalden ze tot in detail waar wij precies naar op zoek waren, wat we verlangden van de nieuwe business software. De dag erna kwamen ze opnieuw langs, met een antwoord op elk van onze vragen en noden”, vertelt een medewerker bij C-Mec.

Wanneer ze bij C-MEC vroegen of een bepaalde functie mogelijk was, paste CAT Solutions het softwarepakket live aan. Daardoor konden ze onmiddellijk zien dat alles wat ze nodig hadden, effectief voorzien was. CAT Solutions gaf bovendien bijkomend advies over welke functionaliteiten beter wel of net niet werden toegevoegd.

Meedenken met de klant

Bij CAT Solutions stellen ze zich in de schoenen van de medewerkers. Zo kunnen ze perfect inschatten hoe iemand te werk gaat en wat hij/zij nodig heeft om zijn job efficiënt uit te voeren. “Het feit dat ze vanuit een productieomgeving komen is een grote troef”, vertelt Dieter Verdegem, Finance Manager bij C-MEC.

CAT Solutions denkt dus mee met de klant. Zo wisten ze bij C-MEC dat ze de juiste partner hadden gevonden, mét een systeem dat perfect aan al hun eisen beantwoordde. “Hier hadden we direct het gevoel dat ze ons perfect begrepen en dat de overstap ongetwijfeld feilloos zou verlopen. Bij andere partijen ontbrak die zekerheid.”

“Een ERP-systeem implementeren is niet evident. De juiste partner daarvoor vinden is een zoektocht. We hadden op elk moment het gevoel dat we een partner hadden die meedacht met onze processen en met onze manier van werken. Het is voor ons een succesverhaal geworden”, bevestigt Tom Vandewoestijne, Operations Manager bij C-MEC. 

 

 

 

 

Vlotte implementatie van business software

De omschakeling van het systeem gebeurde in fases. Alles begint altijd met een hele grondige voorbereiding. Elke stap werd exact gepland zodat alle partijen die nodig waren, beschikbaar waren om het pakket te implementeren. Die planning werd ook perfect gevolgd. “De productie heeft geen dag stilgelegen. De eerste dag hebben we zelfs al kunnen factureren”, verduidelijkt Tom Vandewoestijne.

Snel en gebruiksvriendelijk systeem

ProfitPlus Business Software is geen log systeem, het werkt snel. Het is bovendien enorm overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De software biedt veel mogelijkheden voor elk domein van de onderneming. 

Voor de mensen op de werkvloer was dit nieuwe pakket aan business software een enorme verbetering: alles gaat sneller, efficiënter en is veel overzichtelijker. Binnen de maand was iedereen vertrouwd met het systeem.

Dries Vancompernolle, Technical Specialist bij CAT Solutions: We zaten hier met een kleine 100 productiearbeiders die in het pakket alle taken heel snel moesten kunnen uitvoeren. Registreren wanneer ze gestart en gestopt zijn, uitval registreren ... Onmiddellijk is die informatie zichtbaar op bureau en in de planning.” 

Intuïtieve business software

ProfitPlus Business Software is een heel intuïtief systeem. Aan de hand van enkele logische stappen en sneltoetsen krijgt elke key user te zien wat hij moet te zien krijgen. Niets meer, maar ook niets minder. Dieter Verdegem: “De informatie is overzichtelijker en meer gestructureerd dan voordien.” Inez Torbeyns is Production Manager bij C-MEC, ook zij is enorm tevreden over de snelheid: “Ik tik nu gewoon iets in, de naam van de klant bijvoorbeeld, en ik krijg een overzicht van alles, alle facturen, verzendnota’s, bons ... Alles vind je terug op één scherm en je hoeft enkel door te klikken.” 

Elke medewerker krijgt overigens enkele rechten toegekend en heeft zo geen toegang tot het volledige systeem, wat het veiligheidsniveau aanzienlijk opkrikt.

Korte opleiding

Om perfect aan de slag te kunnen met ProfitPlus Business Software wordt een opleiding voorzien. Niet in enkele weken, maar wel in enkele uren kan een medewerker aan de slag met het ERP-pakket. “Met een halve dag begeleiding of met enkele uren introductie in de domeinen die voor een medewerker belangrijk zijn, kunnen de meesten al alles doen wat van hen verwacht wordt”, vertelt Tom
Vandewoestijne.

Ook al die kopzorgen beu?

Maak een afspraak via +32 56 960 200 of sales@catsolutions.be, we helpen u ervan af!

 

Bezoek de website van C-MEC

 

Volgende oplossing werd bij C-MEC geïmplementeerd:

 • Basis “ProfitPlus Productie”
 • EDI module met Barco en Atlas Copco
 • Consignment module
 • Forecast module
 • Capaciteits beheer resources
 • Herplannen productieorders
 • Tijdsregistratie op de werkvloer
 • PDA integratie (WMS)
 • Onderaannemings flow
 • Kwaliteits module
 • Factoring module
 • Geïntegreerde boekhouding

Van uw bedrijf ook een succesverhaal maken?
Laat ons uw processen verbeteren.

Contacteer ons voor een afspraak

Vraag een demo