helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht

Firma De Kinder bestaat ondertussen 62 jaar. De derde generatie is momenteel werkzaam in het bedrijf. Hun groothandel is volledig gericht op ijzerwaren. Omdat ze de overstap naar het online verhaal wilden maken, vonden ze het nodig om van pakket te veranderen. En daar kwam CAT-Solutions op de proppen.

Enkele jaren geleden zetten we een webshop op voor De Kinder. Klanten krijgen een login, vullen hun winkelmandje, kiezen voor afhaling of levering. Die webshop koppelden we aan onze ProfitPlus Business Software, wat het voor De Kinder tot op vandaag veel gemakkelijker maakt om te achterhalen welke producten al dan niet beschikbaar zijn en om online bestellingen op te volgen. 

De webshop is meer en meer een catalogus geworden voor hun klanten én voor henzelf. Wanneer een klant op zoek is naar iets, maar niet goed kan omschrijven wat, halen ze er simpelweg hun assortiment in de webshop bij. Zo vindt de klant onmiddellijk wat hij zoekt. Ook intern wordt de webshop als cataloog gebruikt. Welke producten hebben we, welke niet. 

Waarom CAT Solutions?

De reden waarom ze voor CAT Solutions en ons pakket ProfitPlus Business Software kozen, is duidelijk: het voelde goed. En uiteraard voldeden de functionaliteiten aan de eisen. 

“Wij hebben de knoop doorgehakt om met ProfitPlus te gaan werken, hoofdzakelijk omdat het heel goed aanvoelde van bij de start. Omdat we het belangrijk vonden om geen dossier te zijn in een heel grote boîte. De manier van werken van CAT Solutions voelde vertrouwd aan. We zijn ook een familiebedrijf. We hadden hetzelfde gevoel bij hen, dat het niet enkel over vlotte verkoperspraat gaat, dat ze hun product kennen en ook meedenken.”

Eenvoud, uniformiteit en snelheid

Zoals ze het bij De Kinder zo mooi verwoord hebben: ProfitPlus in drie woorden is eenvoud, uniformiteit en snelheid.

Eenvoud: geen complexe systemen

Het pakket ProfitPlus is voor een distributiebedrijf als De Kinder zeer interessant, omdat het vrij eenvoudig is opgebouwd. De voornaamste doelstelling was om de administratieve processen in hun organisatie te vereenvoudigen. “Je kan dankzij onze software gemakkelijk achterhalen welke persoon iets gewijzigd of ingevuld heeft waardoor je direct kan achterhalen waar iets fout gelopen is. Ook om nieuwe mensen op te leiden is het heel handig. Het is niet te complex waardoor iedereen er heel snel mee vertrokken is.”

Uniformiteit: altijd dezelfde flow

Een ander voordeel van ProfitPlus Business Software is het interne documentbeheersysteem. Hiermee kan je documenten scannen en het pdf-bestand zien dat je verstuurd hebt of ontvangen van je leverancier, of de facturen die je ontvangen hebt. Je vindt enorm snel de informatie die je nodig hebt. 

“Het gemakkelijke eraan is dat het uniform is, zowel het verkooporder als het aankooporder. Het begin is altijd hetzelfde, de flow is volledig hetzelfde. Als je een van de aspecten kent, komt de rest ook gemakkelijk.”

Snelheid: snel door het pakket

Een van de grote voordelen van ProfitPlus als pakket is dat je met zo weinig mogelijk muisklikken door je pakket kan navigeren. Bij De Kinder werken ze graag met sneltoetsen omdat ze gemerkt hebben dat navigatie met de muis een tijdrovende factor is. Bij ProfitPlus denken we er net zo over, vandaar dat we die sneltoetsen ook voorzien hebben. 

Vlotte overstap

De overstap naar een nieuw pakket is voor De Kinder uiteraard een spannende periode geweest. “Er zit een schat aan informatie in je systeem. Je wil dat overdragen zonder problemen, maar we kunnen zeker zeggen dat de overgang enorm vlot verlopen is. Alles werd zeer goed begeleid door CAT Solutions. Ze hebben ook de geschiedenis, het stockbeheer van de laatste drie jaar van het oude pakket overgeplaatst naar het nieuwe pakket.”

 

Van uw bedrijf ook een succesverhaal maken?
Laat ons uw processen verbeteren.

Contacteer ons voor een afspraak

Vraag een demo