helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht

 


 

 

Overschakelen naar een nieuw ERP-systeem kan een zaakvoerder heel wat stress bezorgen. Zullen alle klantengegevens correct overgezet worden? Wat met de boekhouding? Gaat er informatie verloren? Emmanuel Buyck van de firma Motoren Françoys kampte met dezelfde zorgen.

ERP-pakket reeds gekend

In 2010 nam Emmanuel Buyck de firma Ohmewatt over. Daar introduceerde hij ProfitPlus Business Software, een ERP-toepassing die ruimschoots de noden van het bedrijf dekte. In enkele weken was de installatie van ProfitPlus Business Software voltooid. Het resultaat was een fikse verhoging van de productiviteit en een betere klantenservice en -opvolging.

Het nieuwe pakket zorgde overduidelijk voor zekerheid. “Dankzij een beter inzicht in de bedrijfsvoering gaf ProfitPlus Business Software me het gevoel het bedrijf onder controle te hebben”, aldus Buyck.

Goede ervaring herhalen

Bij de overname van Motoren Françoys in 2013 merkte Buyck onmiddellijk op dat de huidige ERPtoepassing de bedrijfsprocessen slechts gedeeltelijk ondersteunde. Een aantal acties waren nogal omslachtig, kostten te veel tijd en zorgden voor frustraties bij de medewerkers die ermee aan de slag moesten. Het grootste nadeel was het gebrek aan realtime cijfermateriaal dat nodig was om het
bedrijf optimaal te kunnen sturen. 

“Met ProfitPlus Business Software spelen we nu een divisie hoger”

Buyck wist uit ervaring dat ProfitPlus Business Software wél zorgde voor een realtime output van gegevens. Hij kon onmiddellijk achterhalen hoeveel stuks op stock waren, welke lopende opdrachten er waren, hoeveel tijd een bepaalde service-opdracht in beslag nam … De beslissing was dan ook snel gemaakt: Buyck koos resoluut opnieuw voor ProfitPlus Business Software van CAT Solutions.

“Met ProfitPlus Business Software stroomlijnen we alle bedrijfsprocessen; niet alleen offerte- en orderbeheer, facturatie en boekhouding, documentbeheer, CRM, maar dus ook magazijn- en servicebeheer. Ze zijn er ook in geslaagd om cruciale klantenhistoriek mee over te dragen naar het nieuwe systeem”, vertelt Emmanuel Buyck.

Om de te herstellen motoren optimaal te kunnen opvolgen, zorgde CAT Solutions voor een aantal specifieke aanpassingen. Zo zorgden we dat tijdsregistratie mogelijk was, dat er een duidelijk overzicht was qua verbruik en dat er onmiddellijk achterhaald kon worden waar de motor zich bevond. “Met die wijzigingen bewees onze implementatiepartner andermaal ons vertrouwen waard
te zijn”, klinkt het. 

Organisatie opwaarderen 

Motoren Françoys kenmerkt zich door complexe bedrijfsprocessen, maar de gebruiksvriendelijkheid van ProfitPlus Business Software garandeert dat elke medewerker er vlot mee aan de slag kan. We zorgen uiteraard voor coaching. “Omtrent de performantie van ProfitPlus Business Software en het CAT Solutions-team heerst geen enkele twijfel.”

“Met ProfitPlus Business Software is het ons erom te doen een beter zicht te krijgen op de status van de herstellingen, beter te communiceren met onze klanten en zodoende de klantentevredenheid op te krikken. De applicatie moet bovendien zorgen voor minder fouten en een hogere productiviteit.” Bedrijfsleiders verwachten van hun ERP-pakket dat het hen een beter inzicht geeft in de prestaties
van hun onderneming terwijl ze een duidelijk zicht blijven behouden op het totale kostenplaatje. En daarom is ProfitPlus Business Software een uitstekende keuze.

Ook al die kopzorgen beu? Maak een afspraak via +32 56 960 200 of sales@catsolutions.be, we helpen u ervan af!

 

Bezoek de website van Motoren Francoys

Van uw bedrijf ook een succesverhaal maken?
Laat ons uw processen verbeteren.

Contacteer ons voor een afspraak

Vraag een demo