helpdesk
Bespaar geldBespaar tijdBespaar energieWerk efficiënterCreëer meer overzicht

Veel metier. Oog voor service en kwaliteit. Een stilistische stempel. En ontwerpen die het midden vinden tussen ambachtelijke en innoverende technieken. Dat zijn de troeven die van Trappen Demunster als specialist in de productie van ambachtelijke trappen een sterke naam in de interieurwereld maken.

Als oplossing voor Trappen Demunster werd de basismodule "ProfitPlus Productie en project" geïmplementeerd met als aanvulling diverse modules. De kern van de implementatie lag in volgende domeinen:

  • Een geïntegreerde oplossing voor het opstellen van visueel aantrekkelijke offertes: Na verschillende analyse-gesprekken werd een verkoopconfigurator opgesteld. Dankzij deze wizard registreert de verkoper de wens van de klant op een gestructureerde en eenduidige methode. (Type trap, afmetingen, trede, tegentrede, balustrade, houtsoort, behandeling, plaatsing, enz...).  Zodoende kan een verkoper niets vergeten. Het resultaat van deze wizard is niet enkel een totaalprijs, het zorgt tevens voor een duidelijke en visueel aantrekkelijke afdruk voor de klant. Daarnaast draagt de afdruk ook voor de productiemedewerkers ertoe bij dat ook die exact weten wat moet gemaakt worden.
  • Een ondersteunend systeem voor planning van montage, opmeting en productie: De bedrijfsflow gedetailleerder uitgewerken in het ERP-systeem dan op heden het geval is, zodat er vlotter kan gewerkt worden. Dit van montage-planning over berekende startdatum in productie en opmeting bij de klant.
  • Een systeem voorzien voor vlotte productie-doorstroming: De productieorders worden automatisch opgelijst op schermen in het atelier, gesorteerd op laatste start-datum. Dankzij het start-stop-systeem schuift een productie-order automatisch vlot op doorheen de afdelingen, wanneer men deze in een specifieke afdeling klaar meldt.
  • Het vermijden van fouten in uw organisatie door beter inzicht tussen de specifieke afdelingen te voorzien. Er was nood aan een betere linking tussen montage en productie en ook tussen operationele werking en de boekhouding, Dit werd gerealiseerd doordat de oplossing bestaat uit 1 pakket (ProfitPlus Business Software). De werking doorheen alle afdelingen is vrij uniform en er kan gemakkelijk genavigeerd worden om informatie van offerte tot betaling te raadplegen.

Van uw bedrijf ook een succesverhaal maken?
Laat ons uw processen verbeteren.

Contacteer ons voor een afspraak

Vraag een demo